A l’estiu, tips d’Analytics (I)


A partir d’avui, dimecres 1 de juliol, i fins el dimecres 9 de setembre, publicaré algunes coses que he après de Google Analytics. Com si fos un curs d’estiu, a la fresca, ben lleuger… o és que no n’esteu ben tips d’Analytics? Ai no, que tips en anglès no té el significat de “farts” com en català 😉

Avui, primer dia, una mirada molt sintètica a què és Analytics en 4 punts

  • Per què serveix? Ens ofereix les mètriques d’una web i de les urls que la configuren. Ens dona una visió de tot el que passa a nivell quantificable, des de visitants, a temps de càrrega, a fonts del trànsit, etc.
  • Com escollir les mètriques? En base als objectius i per tant cada client i cada web tindran necessitats diferents. Una web d’e-commerce i una web de continguts tenen objectius diferents, i per tant, analitzaran mètriques diferents. La primera potser necessitarà conèixer quines url de productes són les menys visitades (a través de mètriques com rebots, pàgines de sortida, etc.) per poder retocar la url, el disseny, els preus, la navegació, etc, mentre que una web de continguts es concentrarà en mètriques de canals, font del trànsit, etc.
  • Tags: Les etiquetes d’Analytics per instal·lar al codi font de la web. El seu ús ens augmenta la informació de les mètriques en relació als objectius que hem planificat.
  • Com puc presentar informes de mètriques? Des de la còpia de pantalla més tradicional fins al Data Studio, una eina també de Google. Presentar-les correctament ajuda a millorar les interpretacions i les fa més digeribles visualment per a tothom.


Nou e-curs de repàs de Google ADS A l’estiu, tips d’Analytics (II)
Nou e-curs de repàs de Google ADS
A l’estiu, tips d’Analytics (II)

Reply