Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (1)


T’han passat a l’atur. Has perdut la feina. Tens 40 anys, o més. Els estudis laborals diuen que és la pitjor franja d’edat per retornar a mercat laboral. Aquest és meu cas ara mateix. Sóc un aturat de 46 anys.  Com a Coaching, escriuré cada fase de la meva experiència en l’atur per si serveix d’ajuda a altres persones en la mateixa situació.

Avui us parlaré de la ACCEPTACIÓ.

Com a Coaching us diria que l’acceptació és treballar l’emoció que permet deixar enrere l’antiga feina, els antics companys.

L’acceptació significa deixar de donar voltes a les causes – tant si van ser justes o no, tant si és víctima com no-,  l’emoció que et lliga a aquest passat et provocarà altres emocions tòxiques : victimisme, amargors, ràbia, baixa autoestima, depressió…

Una bona eina és la d’escriure o la de gravar, usant la tècnica del “comiat”. Escriu o grava tot allò que tens a l’interior. Tot, des d’insultar fins a plorar, des de l’orgull als nous projectes.  L’objectiu és marcar el punt i final.

Després de l’escrit o de la gravació, ens comprometem a acceptar-ho. Si hem perdut una merda de feina, ho acceptem, si hem perdut una gran feina, també cal acceptar-ho.

Acceptar, finalment, és l’inici de l’alliberament i de l’auto reinvenció.  D’això en parlarem en un segona entrada.Gràcies als assistents al meu taller sobre els Somnis Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (2)
Gràcies als assistents al meu taller sobre els Somnis
Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (2)

Reply