Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (2)El segon escrit sobre la meva experiència vital com a aturat major de 40 anys. Tinc 46 anys i em trobo avui dia a l’atur. Avui, parlaré com a Coaching de reinventar-nos. Com mostrar les nostres habilitats i experiències d’una nova manera. Reinventar-nos significa creure en nosaltres mateixos i augmentar l’autoestima.

Totes les meves experiències laborals les puc dividir en : allò què he fet (la feina específica) i allò què he après (habilitats i experiències).

La feina específica és la que és : periodista, lampista, xofer, carnisser… i això ens limita massa. Ens van educar en els vells i caducs models del segle XX. Si ets lampista, sempre ho seràs i només faràs d’això o de feines similars. Això t’ho creus i s’ho creuen els altres. Amb tots els típics i els tòpics que cada professió representa.

Això és una cotilla massa rígida. I per buscar feina al segle XXI no necessitem aquestes definicions tan limitadores. Si només busquem feina per aquesta vessant ens trobarem amb els murs i el rebuig de molts departaments de Recursos Humans (i ho sé, perquè n’he treballat en un d’ells). Si oferim més del mateix, només rebrem les mirades que ens condemnaran en els processos de selecció de personal.

Reinventar-se significa mirar-nos amb la màxima transparència possible. Potser sóc un bon lampista que no troba feina. Però també se’m dóna bé la paperassa administrativa, o la burocràcia, o ordenar el magatzem i fer-lo més útil i més fàcil per localitzar les eines. Com a coaching et proposaria que et presentessis amb les habilitats administratives o de gestió de petits magatzems.

Potser he treballat com a dependent. Com a coaching, et diria : has après atenció al públic, has après comunicació pública, has après algunes tècniques de venda. Una nova sortida seria la dels comercials, oi ?

Tots aquests detalls, habilitats i experiències són els que ens permetran reinventar-nos. Ens veurem a nosaltres mateixos com uns professionals molt més complerts, molt més preparats i amb més possibilitats de trobar una nova feina.

I també ens obren noves portes a millorar, a créixer, a estudiar temes relacionats amb els detalls que hem descobert en analitzar i obrir en canal cadascuna de les feines passades.

Reinventar-se significa millorar l’autoestima. Ja no sóc un administratiu aturat. Ara sóc un professional amb diverses capacitats i habilitats. Ara tinc noves possibilitats. Ara puc entrar en nous camins.

En el proper escrit, us parlaré de com redactar i com fer pública la nostra reinvenció en els curriculums, tant de paper com online.Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (1) Nova conferència sobre Exoplantes, Vida Extraterrestre i Reaccions Sapiens
Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (1)
Nova conferència sobre Exoplantes, Vida Extraterrestre i Reaccions Sapiens

Reply