Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (3)


En aquest tercer escrit sobre la recerca de feina si tens entre 40 i 50 anys, em toca parlar de com treballar el nostre CV per ser més atractius. Com a aturat que sóc ara mateix el  millor consell és que el CV l’hem de modificar constantment, per cada oferta laboral que us presenteu. Elimineu, amplieu, destaqueu part de les dades sense cap problema. El CV és un flyer publicitari. No serveix per a res més.

Diuen  els estudis que els contractadors se’ls miren amb una mitjana de 8 a 15 segons… i tu, major de 40 anys, potser tens una experiència de més de 20 anys treballant… Llavors, com pots aconseguir una atenció especial ?, aquella mirada que et farà passar a un segon filtratge ?

Modificant constantment el Curriculum.

Feu aquest exercici. A mi m’ha funcionat molt i molt bé :

  1. Redacteu el vostre CV al màxim, amb totes les experiències laborals. Dóna igual la extensió.
  2. Observeu els perfils que heu tingut. Si heu canviat de sector professional, és més fàcil : vaig treballar de cambrer, després d’administratiu, tinc experiència com a transportista, etc.
  3. Prepareu un CV per cada perfil professional que heu tingut. Feu titular del tipus “ADMINISTRATIU / ARXIU / COMPTABILITAT”, i hi poseu el nom de les empreses, el temps, i les dues o tres principals tasques o habilitats que heu realitzat en aquest àmbit.
  4. La resta de feines, que no siguin de l’exemple, les redacteu també de forma senzilla. Per exemple “CAMBRER, PALETA…” i feu el mateix que abans, nom d’empresa, el temps i les principals tasques o habilitats.
  5. Reserveu o elimineu qualsevol informació del vostre CV que pugui ser “perjudicial” : els estudis, sempre i quan no siguin un requisit ; els nivells d’informàtica massa detallats ; els hobbies ; i tot allò d’automàrketing que ja no es mira : “gran capacitat de treballar en equip, persona motivada, etc”. Tot això és informació inútil pel CV
  6. FONAMENTAL : que el vostre CV no passi de dues pàgines. Més una tercera si cal una carta de presentació. Ningú no llegeix CV de més de tres pàgines
  7. Finalment, la carta de presentació : exposeu de manera resumida els vostres principals perfils professionals. Un exemple : “En l’Atenció al Públic i Relacions Públiques puc garantir molta experiència. M’agrada tractar la gent, sé crear ràpidament un clima de confiança comunicativa i sé trobar les millors respostes davant de qualsevol imprevist”. Això és vendre un perfil professional en la carta de presentació. És el vostre valor de marca, és vendre la vostra diferència com a professional. No us equivoqueu i no feu un resum d’habilitats. Això ja ho llegiran al CV.

 

Si teniu perfils diferents, els CV  “cuinats i preparats” són una bona eina per presentar-se a moltes feines, especialment quan tenim els correus electrònics directes de l’empresa contractadora.

Què passa amb els portals d’Internet que tenen plantilles molt rígides pel CV ?

Aquest és un dels problemes més importants que ens trobem quan tenim diversos perfils professionals, però el portal d’Internet no ens permet tenir més d’un CV.

La solució que he trobat, però reconec que no és gens còmode, és la de modificar constantment el CV introduït. Sí, és un autèntic pal, però potser hi guanyem una oportunitat perquè ens mirin amb atenció el nostre perfil professional.

L’objectiu final és que el CV, el nostre flyer publicitari, ens ajudi a aconseguir una trucada i una entrevista personalitzada.

D’això en parlarem en el següent escrit.

 

 Nova conferència sobre Exoplantes, Vida Extraterrestre i Reaccions Sapiens Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (4)
Nova conferència sobre Exoplantes, Vida Extraterrestre i Reaccions Sapiens
Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (4)

Reply