Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (4)


En aquest quart escrit, on relato les meves experiències com a aturat a la recerca activa de feina, passo a exposar les meves experiències en les entrevistes. Quant ets major de 40 anys saps què vol dir la primera mirada. Just en entrar ens avaluen l’edat. I els majors de 40 anys ens podem desanimar. No ho feu !! com a coaching us diré : No és el físic pel qual ens jutjaran, sinó l’energia que transmetem.

Què vol dir això de l’energia vital ?

L’edat física no és modificable. Tinc 46 anys, força entrades en el cabell, i la meva pell està més castigada que 20 anys abans. És llei de vida. Només cal anar net i vestir el millor possible, sense semblar que vas de boda !!

Però l’energia vital, allò que desprenem sí que és individual, pròpia, i sí que podem modificar-la. Quantes vegades hem estat amb un avi i hem dit no sembla que passi dels 70 anys !!, doncs això és l’energia, l’esperit, l’ànim, les ganes de viure o de fer coses noves que aquella persona tan gran ens transmet…

Com a coaching us diré que podem treballar aquesta energia, aquest esperit que farà vibrar bé als entrevistadors i que ens farà presentar-nos molt més joves i molt més actius que el que els estàndards diuen que ens toquen per la nostra edat.

Hi ha dos tipus d’exercicis :

  1. Comunicació no Verbal . Tenim més de 40 anys i estem a l’atur, però no estem derrotats del tot. Oblideu-vos de les postures decaigudes, febles o victimistes. Cal mostrar una força i una determinació a través de la mirada, sempre enfocada als ulls dels entrevistadors. Esteu nerviosos ? Feu una coreografia amb les mans que vagi d’entrelligar-les a deixar-les volar, i semblarà que controleu quan voleu remarcar molt un argument a favor vostre. El vostre cos no ha d’estar rígid, ni en postura defensiva (braços i cames tancades o creuades en tot moment). Moveu el cos en moments determinats, no per nervis, i fareu veure que tenia prou força com per aguantar la pressió.
  2. Comunicació Verbal. Prepareu-vos a casa les “frases comercials” amb les quals us vendreu. Per què sou un bon electricista ? Quins projectes vas fer ? Quines obres i quin tipus de feines podeu destacar i per què ? Per què ets un bon xofer ? El més important d’aquest exercici és aconseguir guanyar en confiança i transmetre una energia plena d’autoconfiança cap a l’entrevistador/a

 

En el proper escrit parlaré de quan tens més de 40 anys i has trobat feina. Com preparar-te pel primer dia ?Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (3) Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (5)
Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (3)
Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (5)

Reply