Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (5)


En aquest cinquè escrit us parlaré de com és el primer dia de la nova feina. T’han contractat i comences una nova etapa laboral. I tens entre 40 i 48 anys i què t’hi trobes ? en la majoria de feines ets un dels més vells. I evidentment a la teva ment hi apareix aquesta pregunta : què deuen pensar de mi ?

La meva experiència és aquesta, i ho sé per què he preguntat als altres què van pensar el primer dia quan van observar-me quan jo passava per la porta i em presentava. Això que llegireu a continuació és un recull molt sintètic.

Els més joves, menys de 25 anys, pensaran de tu “ i aquest avi ? “ ; els que tenen fins a 35 anys pensaran de tu : “ i aquest, què se li ha perdut per aquí ? “ ; i si hi ha treballadors de la mateixa edat, 40-48 anys, pensaran de tu “i aquest, què pot aportar ? “

En definitiva, ningú no pensarà boniques coses de tu, que amb la teva edat, podries ser el pare d’una part dels nous companys de treball, i que has estat immediatament descartat pels més competitius, ja que creuen que la teva edat i les teves oportunitats ja han passat, i que no ets més que un nàufrag laboral que ha trobat un port. I per un altre grup no ets més que un altre que no volen que els molestis gaire.

En definitiva, tots els altres pensen : quan temps durarà en aquesta empresa ?

QUE RES DE TOT AIXÒ ET PREUCUPI. AL CONTRARI, FELICITA’T

Felicita’t : tens de 40 a 48 anys i has trobat feina. El que pensin els altres ni pots controlar-ho ni pots dominar-ho. Tu pensa que ho faràs bé, que demostraràs a l’empresa que ha fet bé en fitxar un sènior com tu.

Felicita’t : tens de 40 a 48 anys. Ets un sènior en la vida, la feina més difícils de totes les que es fan i es desfan. Aporta les experiències que has viscut per fer front a les noves situacions i a les noves persones. Que et vegin que tens un do : la adaptabilitat, la tranquil·litat, la visió d’un sènior laboral que pot ajudar als altres perquè ja ha passat per altres experiències.

Felicita’t, avui és el teu primer dia de feina.Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (4) Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (6)
Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (4)
Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (6)

Reply