Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (6)Escric el sisè article. Tens més de 40 anys i estàs a l’atur. Què podem fer ? En aquest nou escrit exposo quines actituds cal prendre quan passa el temps i no trobes cap feina. Com a Coaching us diré que hem de treballar l’autoestima en tot moment.

Com a Coaching us diré que cal separar l’autoestima labora de la personal. Sí, sembla difícil perquè ens han educat que una gran part de l’amor propi es defineix pel que som en societat i especialment per la nostra feina.

I és que tens 40-45 anys, o més, i saps que tens un perfil, o un parell, que et permeten presentar i optar a les ofertes de feina. I has fet les entrevistes inicials, i tot apunta a que tens possibilitats d’arribar a l’entrevista final. En alguns casos, ni tan sols et truquen. I és que l’edat sembla una frontera radical… si tens més de 45 anys, ets vell. Vell ?

L’autoestima pateix. Tan si tens estudis, com si no, tan si has tingut càrrecs importants, com si no. A mesura que passa el temps i les entrevistes passen, o ni tan sols et truquen, l’autoestima comença a fallar.

Parem un moment. Això és veritat absoluta ? La nostra autoestima depèn exclusivament de la feina ? La resposta és que NO. No ho som. La feina ens defineix una gran part. Però no és el nostre centre. L’avantatge de tenir més de 40-45 anys i quedar-se a l’atur és que pots reinventar-te. I això passa per saber centrar l’autoestima en altres qüestions que no siguin la feina.

Si per tu la feina i el sou ho és tot, has de plantejar-te separar diferents nivells d’autoestima. Igual que tenim diferents tipus d’intel·ligència, també tenim diferents tipus d’autoestima : la laboral, la personal, la familiar…

Com a Coaching us diré que cal separar l’autoestima labora de la personal. Sí, sembla difícil perquè ens han educat que una gran part de l’amor propi es defineix pel que som en societat i especialment per la nostra feina.

Per exemple, hi ha l’autoestima centrada en els hobbys i passions : què ens agrada fer tot i que no sigui remunerat ? Dedica’t-hi. Tornar als hobbys ens permet sentir-nos bé, que és el primer esglaó per remuntar l’autoestima.

Ens agrada la gent ? A què esperes a apuntar-te a algun club o associació ? Què pots aportar-hi ? Formar part d’un col·lectiu ajuda sempre a créixer en autoestima. I obriràs portes a nous contactes i a noves possibilitats de sentir-te útil.

T’apassiona la família ? Pots convertir-te en un@ cuiner@ que sap reciclar tot el menjar, perquè no sobri res, per estalviar, per millorar en la cuina… comprovar que ajudes als teus, d’una altra manera, també fa remuntar l’autoestima.

I per què no ? potser tens l’autoestima laboral baixa, però saps arriscar-te i decideixes fer el camí com a autònom o petit emprenedor. Com a Coaching us diré que l’autoestima baixa pot ser el detonant per tornar a créixer, tornar a confiar en nosaltres mateixos i acceptar que tens 40-45 anys o més i que hauràs de fer el camí sol. Per què no ?

Dels camins en solitari en parlarem en el proper escrit.Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (5) Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (7)
Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (5)
Coaching : Ets un aturat major de 40 anys ? Què podem fer ? (7)

Reply