Com E-promocionar una Festa Major ? Ús de Storytelling i dels Continguts amb PreguntesUn nou repte com a Comunicador Digital : com promocionar al màxim a través de les xarxes socials el programa d’una Festa Major com la de Salt ? Com crear un Storytelling emocional a partir d’un llistat d’horaris i d’activitats ?

El punt inicial era el d’arribar a la màxima audiència. Però el programa d’una Festa Major és sempre un contingut estàtic, sense essència emocional, i per tant, molt allunyat de les necessitats comunicatives que busquem a les xarxes socials.

Vam analitzar el programa, i vam començar a segmentar per temàtiques i per dies. Per dies, ben fàcil : un contingut en xarxes socials recordant què estava programat.

Però la segmentació per temàtiques va ser la que més audiència va generar, ja que ens va permetre treballar molt amb Storytelling, és a dir, amb una narració emocional, que apropés a la audiència als continguts i, per tant, que augmentés el tràfic cap a la pàgina web.

Un exemple :  vam publicar que 23 carrers de Salt organitzaven els sopars a la fresca durant els dies de la Festa Major, i vam narrar aquest fet com calia :  des del punt de vista de legítim orgull de saltencs que mantenen una antiga tradició, la del sopar al carrer, com una forma de consolidar la integració veïnal, de perllongar el contacte entre veïns més enllà de les rutines diàries. En definitiva, un Storytelling que remarcava que la gent de Salt és la que donava essència a la Festa Major.

També vam tenir molt d’èxit en crear interès a través dels Continguts amb Preguntes. Un exemple que va funcionar molt bé va ser les prèvies a l’inici de la Festa Major. Escrivíem post que interpel·laven directament a l’audiència : sabeu com comença una Festa Major ?

Perquè tothom sap què és una Festa Major. Però com comença una ?

Els primers anàlisis de les mètriques ens confirmen que vam tenir èxit en aquesta campanya.  Hem superat més de 10.000 impactes únicament entre Facebook i Twitter, i encara no les tenim totes les xifres.

Fotografia : una part del logo oficial de la Festa Major de Salt 2016Un exemple exitós de E-promoció : Liceu a la Fresca al municipi de Salt A la tertúlia de Fem Ràdio hem parlat de les eleccions a Salt : Ikea, sí o no ?
Un exemple exitós de E-promoció : Liceu a la Fresca al municipi de Salt
A la tertúlia de Fem Ràdio hem parlat de les eleccions a Salt : Ikea, sí o no ?

Reply