La Noche del Conocimiento : Exoplanetas y Vida Extraterrestre


El dia 29 de gener vam fer una nova conferència sobre Exoplanetes i Vida Extraterrestre, en aquesta ocasió a Barcelona i organitzada  a la llibreria Kaburi pel col·lectiu Mensa.  Els tres ponents vam ser el físic Àlex Pagès, el jurista Jordi Sandalinas i jo, com a comunicador.

Àlex Pagès va relatar com és la recerca científica actual d’Exoplanetes, és a dir, dels planetes més enllà del Sistema Solar i com podem esbrinar si tenen possibilitats d’albergar alguna mena de vida extraterrestre.

Jordi  Sandalinas va exposar els marcs jurídics internacionals que regulen l’activitat a l’espai, des de tots els àmbits : cooperació, sobirania territorial, desenvolupament científic, etc.

La meva participació va consistir en aportar les reflexions dels filòsofs i dels astrobiòlegs sobre com seria el nostre comportament, com a Sapiens, just el minut després del descobriment de vida extraterrestre.

A la imatge, i d’esquerra a dreta, Àlex Pagès, Jordi Sandalinas, Virtudes Fernández (col·lectiu Mensa) i jo mateix al final de la conferència.

mensa xerrada