Google Analytics ens genera una quantitat immensa de dades de la nostra activitat web: des de saber volum de visitants fins a quines són les url amb més % d’abandonament, etc. Podem llistar centenars de mètriques i comparar-les i creuar-les i analitzar al detall molts paràmetres de la nostra presència a Internet.
Això, evidentment, ens obliga a una selecció prèvia de les dades més importants per a la nostra feina o pel nostre client. Com ? Quines ? Per què unes i no les altres ? La primera feina a Google Analytics la hem de fer fora d’aquesta eina.
És a dir, analitzem la web i els objectius. Si és una web d’e-commerce haurem d’analitzar les pàgines de rebot, és a dir, allà on marxen els navegants; o el % d’abandonament del carro de compra sense finalitzar la comanda; o si ens arriben més usuaris per mòbil o per ordinador de taula; o estudiar si els clics de la publicitat a Google ADS ens generen vendes i/o més trànsit.
I això és per què els objectius d’aquesta web és de venda. Això ens obliga a analitzar les dades més lligades a l’objectiu fonamental, fer negoci.
Però les dades per a una web enfocada al branding són diferents. Ja no fa falta conèixer el % d’abandonament del carro de compra, però potser ens cal analitzar la tendència de visites, les zones geogràfiques; o analitzar com ens arriben a la nostra web, si és per via Direct, Orgànica, Referral, etc.
En definitiva, sense conèixer els objectius de la web no podem oferir un anàlisi de dades ajustada a les necessitats del client o institució propietària de la web.
Foto d’ús lliure by Lukas from Pexels