La Comunicació Corporativa, alliberada dels periodistes ?Amb la expansió de les xarxes socials, la Comunicació Corporativa, Institucional i Empresarial viu un dels moments més vibrants. Paradoxalment, tot el nou allau d’ e-informació i d’ e-màrqueting que s’està generant  també comporta una disminució del paper del periodista i dels mitjans de comunicació tradicionals.

A través de les xarxes socials, les empreses i/o institucions poden planificar la Comunicació Corporativa de manera segmentada, adaptant els missatges a les característiques de cada xarxa social (per exemple, Facebook té una essència comunicativa més emocional si la comparem amb Twitter).

Per tant, en aquest sentit, els responsables de la Comunicació Corporativa ja no necessiten de manera imperativa que els periodistes “comprin” la notícia. Avui dia és simultània l’acció mediàtica, que es reparteix en la publicació a cada xarxa social, on hi ha les audiències, i amb l’acció vers els periodistes i els mitjans tradicionals.

L’objectiu, per tant, va més enllà de guanyar un espai en un diari, una declaració a una ràdio o una aparició televisió. Avui dia, la Comunicació Corporativa s’ha alliberat del periodista i ha entrat en el terreny de joc que, fins fa uns anys, era de domini exclusiu del periodisme.

I és que una de les raons que expliquen la crisi del model de negoci dels mitjans tradicionals (premsa, ràdio, televisió) : la pèrdua de la exclusivitat. Ja no són ells qui tenen les audiències. Avui dia, les audiències són per tot arreu, i les xarxes socials han obert les portes a les empreses, emprenedors i negocis.

Aquest és el gran canvi de paradigma.

Imatge : Openphoto, Sarah Klockars-Clauser


Com muntar equips de feina amb gent estrangera ? M’han entrevistat a Fem Girona Ràdio
Com muntar equips de feina amb gent estrangera ?
M’han entrevistat a Fem Girona Ràdio

Reply