La Gestió de Comptes i l’Anàlisi a InternetEn la Gestió de Comptes, tant per la publicitat com pel màrqueting online, l’anàlisi de dades és fonamental. D’una banda, tots els programes i sistemes que permeten extreure les dades a través de les mètriques i altres formes que anomenem Big Data. Però també hi ha una altra, més tradicional, que no hem d’abandonar : l’anàlisi de les pàgines web.

I és aquest anàlisi que no podem deixar de banda. Per què ? Per dues raons. La primera, ens permet comprendre com evoluciona els sectors als quals servim com a comunicadors i publicistes. En segon lloc, perquè també extraiem dades que són la base fonamental de tota comunicació.

Dos exemples. Gestiono el compte d’un client des de fa temps. Sabem què necessita i sabem com traduir-ho en publicitat i/o en màrqueting. Per mantenir la fidelització és bo que analitzem què fa la competència.  Quins serveis nous ofereixen ? Quines accions de màrqueting online fan a la seva pàgina web ?  Estan treballant més en una xarxa social determinada i per què ?

Tots aquests anàlisis ens permetran emmarcar com evoluciona la competència del nostre client. I podrem oferir-li una visió comunicativa més àmplia i amb capacitat de resposta si cal.

En el segon exemple, el nostre objectiu pot ser aconseguir una primera trobada. L’anàlisi de la pàgina web de la marca / negoci ens ha de permetre trobar la informació que es transformi en la clau adequada per obrir la sempre temuda porta freda. Des d’un detall que ens permeti alguna connexió amb els responsables de màrqueting de la empresa, fins a una informació que, ben analitzada, ens permeti crear una proposta de presentació.

El Big Data també passa per l’anàlisi de les pàgines webs i dels blogs 🙂

Font de la Foto : PixebayStorytelling : una tècnica narrativa Taller Online d’Escriptura Emocional !!
Storytelling : una tècnica narrativa
Taller Online d’Escriptura Emocional !!

Reply