Màrqueting immobiliari turístic (II): les dades dels clientsEn dissenyar un pla de màrqueting immobiliari, una de les columnes vertebrals és saber quina mena de persones busquem com a potencials clients. En el cas del sector turístic, a més, una gran part d’aquests potencials clients són estrangers als quals cal anar a captar en el seus propis mercats.

Com podem construir una bona base de dades? Primer definir quin mercat volem entrar. Per exemple, Bèlgica. I amb una senzilla investigació descobrirem la existència de ha dues comunitats lingüístiques: la francòfona i la neerlandesa (Valònia i Flandes, respectivament).  Això ens obligarà a  programar accions de màrqueting en ambdós idiomes si tenim aquesta capacitat. Si més no, en francès per a uns i en anglès pels altres.

Seguim aquest exemple. Hem de saber si l’aeroport més proper a la nostra zona té connexions amb Bèlgica. Són vols de temporada turística? Tot l’any? Podem adequar la nostra oferta als dies que surten i arriben aquests vols?

Més dades que caldria investigar en aquest exemple: què més en sabem? Quina tipologia de turistes belgues tenim a la Costa Brava? Viatgen amb la família? Lloguen immobles en primera línia de platja? O els majoritaris són els que han buscat cases buscant més la calma que la platja?… Aquí ens caldria investigar en webs com el de l’Agència Turística de Catalunya, els Patronats de Turisme, etc.

Totes les dades que podem obtenir d’aquest mercat que hem posat com a exemple, ens ha de permetre configurar el “buyer persona”, és a dir, allò en màrketing s’anomena “el client ideal” i amb el qual podem crear estratègies perquè contractin els nostres serveis.

Foto:  @Victor Freitas / PexelsMàrqueting Immobiliari turístic (I): mineria de dades Màrqueting immobiliari turístic (III): paraules claus en altres idiomes
Màrqueting Immobiliari turístic (I): mineria de dades
Màrqueting immobiliari turístic (III): paraules claus en altres idiomes

Reply