Storytelling : una tècnica narrativaLa tècnica del Storytelling és la narració.  I tota narració ha de tenir una veu pròpia perquè l’objectiu del Storytelling és arribar a la emoció i crear un lligam amb el visitant al nostre espai online. Sembla fàcil, oi ?

Anem a pams. La veu pròpia significa saber què vols dir i en quin canal ho diràs. Què dir és tot allò que ens toca explicar : valors de la marca, objectius, etc. No és el mateix vendre online un cotxe que un despatx jurídic o una assessoria.  El canal ens emmarca les eines multimèdia i, per tant, un mateix Storytelling pot presentar-se de maneres diverses.

Cal adaptar les eines narratives per a cada espai online i per cada xarxa social que tinguem en marxa. Per exemple, Instagram ens permet opcions de gravació i d’editatge de fotos. Usem-les per crear un Storytelling més visual que escrit.  O gravarem i editarem un vídeo – què tal porteu les edicions amb els vostres mòbils ?- i el penjarem al canal Youtube.

Si apostem per escriure, l’Storytelling ens exigeix allunyar-nos de l’esquema Subjecte-Verb-Predicat. Cal tenir un punt creatiu per a redactar bé un Storytelling. Tampoc és literatura, però sí que cal saber donar un ritme i una intenció al nostre text.

Arribar a trencar la distància física i emocional del nostre visitant online. Aquest és el objectiu final del Storytelling.

 He escrit dues peces al reportatge sobre els pantans que publica Revista de Girona La Gestió de Comptes i l’Anàlisi a Internet
He escrit dues peces al reportatge sobre els pantans que publica Revista de Girona
La Gestió de Comptes i l’Anàlisi a Internet

Reply