Un exemple exitós de E-promoció : Liceu a la Fresca al municipi de SaltCom a Community Manager he participat en la campanya de E-promoció que tenia un objectiu precís: omplir les 300 cadires preparades al municipi de Salt (Gironès) per gaudir de la retransmissió de l’òpera “La Bohème” en la campanya Liceu A la Fresca, impulsada pel Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

De quin punt partíem ? Salt s’apuntava per primera vegada al Liceu a la Fresca. Per tant, des de l’Àrea de Promoció de l’Ajuntament saltenc no sabíem quin target podria estar interessat en veure una òpera.

Un altre punt és que la promoció seria gairebé 100% online. Tot l’esforç hauria de ser fet a les xarxes socials.

Un mínim de 250 cadires a omplir. Un bon repte, oi ?

Vam proposar una estratègia basada en els següents eixos :

  1. Crear expectació : òpera a Salt ?
  2. Explicar què veurien els espectadors : de què va La Bohème ?
  3. Street marketing : la cadira vermella a La Massana

Per tant, vam apostar per uns continguts directament emocionals per crear curiositat, interès i un reclam a l’orgull saltenc per omplir les cadires previstes al parc de la Massana.

Tota la força recauria en el Facebook i en el Twitter de l’Ajuntament de Salt. Els reforços de continguts els faríem des de la pàgina web www.viusalt.cat de l`’Àrea de Promoció.

Des del primer tuit, amb la foto dels dos regidors que eren al Liceu durant la presentació (Àlex Barceló i Eva Rigau) vam començar a mesurar unes mètriques molt més altes de les que ens esperàvem.

Vam apostar per continguts emocionals a diferent escala : per atraure el públic més gran, exposàvem la gran oportunitat que representava poder veure òpera des del mateix Salt; pels més romàntics parlàvem de la història d’amor que representa La Bohème; i així anàvem segmentant els missatges per arribar al màxim d’audiència possible.

La reacció al Twitter i al Facebook per part de la comunitat saltenca va ser absolutament genial i van començar a compartir i retuitar que Salt retransmetria l’òpera La Bohème.

Pel que fa a explicar de què anava La Bohème, vam apostar pels que saben : vam linkar diverses vegades cap a la informació publicada pel Liceu.

I també vam enllaçar al capítol dedicat a La Bohème que va dirigir i presentar Ramon Gener en el magnífic programa Òpera en Texans, retransmès fa uns anys pel Canal 33.

Fins i tot en el Twitter vam aconseguir que el mateix Ramon Gener ens marqués “favorit” !!

Finalment vam recollir la idea de la Butaca Vermella (un concurs del Liceu) i vam localitzar-ne una que vam col•locar al cantó de la gran pantalla instal•lada al Parc de la Massana. No era per concursar (ja s’havia tancat) sinó per crear un racó amb un petita catifa vermella perquè tothom qui vulgués es fotografiés, es fes selfies, etc.

L’èxit va ser també increïble. Una de les fotos de la Butaca Vermella va arribar al miler d’impressions al Facebook i més de 200 al Twitter.

Finalment vam anar publicant alguns tuits previs a l’inici de la retransmissió. Volíem crear el darrer caliu abans de l’inici de l’òpera.
Algunes xifres

  • Sumant les impressions i lectures de les mètriques del Facebook, els continguts relacionats amb La Bohème han arribat gairebé a les 8.000.
  • En el twitter, entre el juny i el que portem de juliol, el tuit més llegit és un de la promoció de La Bohème, i entre els 10 tuits més llegits en trobem 4 més.

Gairebé 300 persones anaven a escoltar La Bohème el divendres 8 de juliol !! La nostra E-Promoció havia estat un gran èxit.Tertúlia a Fem Girona Ràdio : Brexit, Salt Universitari, Eleccions estatals.. Com E-promocionar una Festa Major ? Ús de Storytelling i dels Continguts amb Preguntes
Tertúlia a Fem Girona Ràdio : Brexit, Salt Universitari, Eleccions estatals..
Com E-promocionar una Festa Major ? Ús de Storytelling i dels Continguts amb Preguntes

Reply