*** En anglès, la paraula tips significa una cosa. I una altra de ben diferent en català… Trieu-ne la que més us agradi 🤗
Molts dels que remeneu IA sabeu, i haureu experimentat, amb les noves usabilitats de ChatGPT, Gemini, etc., de fer una foto d’un objecte i demanar a la vostra eina d’IA més informació del que heu retratat. I això és una opció molt útil per a dos grans segments: els que gestioneu e-commerce… i pels que heu de fer un regal i no teniu gaire idea de què comprar.
Però més enllà de l’eina, el més important és educar-nos en pensar estratègicament: què necessito? quin objectiu vull assolir en preguntar a l’IA? Després, els prompts engegaran el procés.
Llavors, vaig decidir treballar els prompts des de dues personalitats diferents. La primera, una persona jove que ha de fer un regal a una persona de 70 anys i dubte de si una cartera de mà és un bon regal per a una persona gran. La imatge que adjunto és d’aquesta prova, feta amb un gmail gratuït i la versió també gratuïta de Gemini (IA de Google).
Si usem l’IA a aquest nivell, s’haurà acabat allò de trucar els pares, la parella, les amistats 📵 … per consultar els nostres dubtes de l’objecte a regalar. Li agradarà, aquest regal? Consulta la teva eina d’IA!
Les segones proves, amb els seus prompts, les vaig fer com un gestor d’una e-commerce que necessita analitzar si el nou producte (la cartera de pell) podria tenir un públic objectiu per a vendre. És a dir, aquí l’objectiu era comprovar quina eficàcia tenia per a una persona que ha de gestionar un e-commerce, o ha de vendre online qualsevol producte i no té gaires nocions de màrqueting digital.
Al segon exemple vaig usar totes les eines d’IA Generativa (ChatGPT, Copilot, Perplexy, Gemini i Claude) i els resultats van ser força bons. L’anàlisi del producte i del client ideal permeten desenvolupar una bona estratègia de continguts i de màrqueting digital.
hashtag iaencatalà hashtag google hashtag googleencatalà hashtag googleworkspace hashtag gemini
ia